HTML

krisoft

gondolatok projektekről, arról hogy épp mit csinálok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Jet d'Eau

2008.02.11. 21:38 Krisoft

Jet d'Eau, másnéven a Vízsugár. Hozzá, és a Cern óriás részecskegyorsítójához fogunk utazni jövőhéten az iskolával.

A program érdekesnek ígérkezik. Lesz mindenféle előadás, talán még buborék kamrát is fabrikálunk. Egyenlőre annyi biztos, hogy kaptunk egy pár feladatot, amik kapcsolatosak az utazáshoz, és ha kedvünk van dolgozgathatunk velük egy kicsit.
Az egyik ilyen feladat, egy roppant egyszerű kis számítás. A vízsugár magasságát kell megbecsülni az alapján az adat alapján, hogy a torkolati sebessége 200km/h.
Hogy érdekesebb legyen miután papíron kiszámoltam, elvégeztem google docs táblázatkezelőjével is. Az eredmény itt van, tessék szemlélni:






















Ez volt az első ismekedésem ezzel a rendszerrel. Nem vált a kedvencemmé, de ígéretes próbálkozás. Az biztos, hogy melette szól, hogy excel táblázatot nem lehet ilyen könnyen blogba postolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisoft.blog.hu/api/trackback/id/tr85335582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása